עוף בתפוחים ודבש | מנת ערב חג מושלמת
מצרכים
1 עוף שלם טרי פרוס לאורך החזה (העוף נאפה בצורה פרוסה על התבנית)
4 בצלים קטנים יחסית חצויים
4 תפוחי עץ ירוקים פרוסים לרבעים
לרוטב
2 כפות חרדל חלק מאסטר שף
חצי כוס רוטב סויה מאסטר שף
5 כפות רוטב צ'ילי חריף מאסטר שף
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס דבש
כפית מלח
כפית פלפל שחור
2 כפות שום גבישי
הכנה
מערבבים בתבנית רחבה, או קערה עמוקה את כל מרכיבי הרוטב, מכניסים את העוף ועוטפים אותו מכל הכוונים, לאחר מכן מניחים את העוף על תבנית כאשר הוא בצורה פרוסה החלק עם העור מופנה כלפי מעלה.
לקערה עם הרוטב מוסיפים את התפוחים והבצלים מערבבים ומסדרים את הבצלים והתפוחים סביב העוף, שופכים מעל את הרוטב ואופים מכוסה בנייר אלומיניום בתנור בחום של 200 מעלות כשעה וחצי ואז 20 דקות ללא כיסוי לקבלת צבע שחום.