עוגת שקדים טבעונית בתחפושת
מרכיבים לתבנית 21 ס"מ על 21 ס"מ
לתחתית טורט לימון:
240 מ"ל (1 כוס) אלפרו משקה שקדים לא קלויים ללא סוכר
1/3 כוס שמן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/4 כוס מיץ לימון סחוט (לימון גדול)
גרידת לימון (אופציונלי)
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
לפודינג שקדים:
4 כוסות משקה שקדים לא קלויים ללא סוכר של אלפרו
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
115 גרם (3/4 כוס + 1 כף) קורנפלור
לקישוט:
9 חצאים משמשים משומרים, מסוננים היטב
סירופ סוכר להברשה (אופציונלי)
מעט פירורי עוגיות אוראו טחונות (רק החלק החום)
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בנייר אפייה כך שיישארו קצוות ארוכים.
2. בקערה גדולה טורפים חלב צמחי, שמן, סוכר, מיץ וזסט לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה ויחסית דלילה.
4. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, ואופים במשך 25-30 דקות, או עד שהתחתית מזהיבה, וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ללא פירורים. מצננים לגמרי בתוך התבנית.
5. ברגע שהתחתית התקררה, מכונים פודינג: יוצקים לסיר משקה שקדים, מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך 3-4 דקות, או עד שהפודינג מתחיל להסמיך.
6. מיד יוצקים את הפודינג מעל התחתית ומיישרים. היו זריזים – הפודינג מתייצב די מהר.
7. מניחים מעל חצאי משמשים במרווחים: 3 שורות, 3 חצאים בכל שורה.
8. מצננים על השיש כשעה, ורק אחרי זה מעבירים למקרר.
9. אם רוצים לתת לעוגה ברק, מברישים אותה לפני הגשה בסירופ סוכר (3 כפות סוכר + 3 כפות מים. להביא לרתיחה ולבשל עוד דקה).
10. מוצאים את העוגה מהתבנית, מפזרים מעט פירורי עוגיות, חותכים לריבועים ומגישים.
11. שומרים בכלי אטום במקרר.
טיפים
אם רוצים טעם לימוני חזק יותר בטורט, מומלץ להוסיף גם גרידת לימון.
אפשר להשתמש בכל משקה צמחי אחר, לפי הטעם. משקה השקדים הלא קלויים נותן את התוצאה הלבנה ביותר עם בונוס של טעם שקדים עדין בפודינג. אם אתם בוחרים משקה צמחי אחר, תשקלו להוסיף לפודינג 2 כפיות תמצית וניל.
מאוד חשוב לצנן את הפודינג ממש טוב לפני שמעבירים אותו למקרר, אחרת הוא עלול להיסדק.
אפשר להשתמש בתור קישוט גם בחצאי אפרסקים, אבל משמשים מדמים הכי טוב את חלמון הביצה.