עוגת שוקו-קוקוס כשרה לפסח
קרם הקוקוס בבלילה הוא הסוד ליצירת עוגת פרווה מפנקת במיוחד לפסח.
חומרים לתבנית 24 ס״מ:
1 פחית קרם קוקוס מאסטר שף כשלפ
400 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
½ כוס קורנפלור
קוקוס לקישוט (לא חובה)
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מביאים לרתיחה קרם קוקוס בסיר, מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מוציאים 2/3 כוס לציפוי. מעבירים את היתר לקירור.
3. מקציפים חלבונים וסוכר ומקציפים לקצף יציב 3-4 דקות.
4. מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד, מוסיפים גם קורנפלור ומערבלים עוד דקה.
5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת בהדרגה כדי לשמור על נפח ואווריריות.
6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות או עד שהעוגה יציבה אבל המרכז עדיין רוטט. מצננים לפחות שעה לפני ההגשה.
7. יוצקים את תערובת השוקולד ששמרנו מעל ואם רוצים מקשטים בקוקוס.