עוגת קרפים עם קרם שוקולד
מרכיבים ל- 18 בלינצ'ס בקוטר 18 ס"מ
לקרפים
320 גרם (2 כוסות + 4 כפות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
960 מ"ל (4 כוסות) משקה אלפרו בטעם וניל
4 כפות סוכר / מייפל
4 כפות שמן קנולה / קוקוס
ספריי שמן לטיגון
לקרם שוקולד
400 גרם שוקולד מריר
240 מ"ל (1 כוס) משקה אלפרו בטעם שוקולד
500 גרם (4 גביעים) מעדן אלפרו בטעם שוקולד
להגשה
פירות לפי הטעם ופולי קקאו גרוסים
1. מכינים את הבלילה: מניחים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים.
2. מוסיפים משקה בטעם וניל, מייפל ושמן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר עד שמתקבלת בלילה אחידה ודלילה ללא גושים.
3. מחממים מחבת נונסטיק על להבה בינונית, משמנים קלות (רק בפעם הראשונה), ויוצקים מצקת של הבלילה תוך תנועה סיבובית שגורמת לה להשתפך באופן שווה על פני המחבת.
4. מטגנים כ-2 דקות עד להזהבה, הופכים לצד שני בעזרת תרווד, מזלג, או הידיים ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
5. עורמים את הבלינצ'ס המוכנים על צלחת או קרש ומכסים עד להרכבת העוגה.
6. מכינים קרם שוקולד: מניחים בקערה שוקולד ומשקה בטעם שוקולד וממיסים במיקרו או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק. מוסיפים מעדן שוקולד ומערבבים היטב. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות, או למקרר ל- 1/2 שעה. אחרי הקירור טורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר.
7. מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת הגשה את הבלינצ'ס הראשון ומורחים עליו כ- 2-3 כפות קרם. ממשיכים באותה הצורה עם שאר הבלינצ'ס. השכבה האחרונה היא שכבת הקרם.
8. מעבירים למקרר ל- 30 דקות לפחות.
9. לקראת ההגשה מפזרים מעל פירות ופולי קקאו גרוסים.