עוגת קרפים עם קרם וניל
לקרפים
1 ליטר חלב
8 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
280 גרם (2 כוסות) קמח מקצועי מאסטר שף
60 גרם (כ-6 כפות) קקאו מאסטר שף
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
למלית
1 פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל אמיתי
100 גרם (חצי כוס) סוכר
מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
2 חבילות (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 גביע גדול (500 גרם) גבינה לבנה 9%
להגשה
קצפת
שוקולד מגורר
1. מכינים קרפים: מערבלים את כל החומרים בבלנדר או מעבד מזון ומסננים כדי להוריד את הבועות והקצף וכדי להימנע מגושים. נותנים לתערובת לעמוד שעתיים במקרר.
2. משמנים ומחממים מחבת טפלון בקוטר 22-24 ס״מ. יוצקים למחבת כמות של 60 מ״ל, רבע כוס מידה, בכל פעם ומטגנים רק מצד אחד, את השני אפשר להניח לכמה שניות, רק אם הוא נראה לכם רטוב. בעזרת מרית מעבירים לצלחת וממשיכים הלאה. אין צורך לשמן את המחבת. אמורים לצאת 24 קרפים טובים ועוד 1-2 שלא הצליחו, בדרך כלל הראשונים. אל תדאגו, זה קורה לטובים ביותר!
3. מכינים את המלית: מקציפים את כל החומרים יחד 2-3 דקות לקבלת קרם חלק ואחיד.
4. מרכיבים את העוגה: מניחים קרפ ראשון על תחתית של תבנית בקוטר 22-24 ס״מ, תלוי בגודל של הקרפים. מורחים מהקרם שכבה דקה וממשיכים הלאה. בסיום כל המלית והקרפים, מניחים את טבעת התבנית וסוגרים. מכסים בניילון ושולחים לקירור.
5. לפני ההגשה מקשטים בקצפת, פירות או שבבי שוקולד.