עוגת מצות זריזה
מרכיבים:
8-10 מצות
1.5 כוסות משקה סויה אלפרו
לקרם השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר פרווה
1/2 כוס משקה סויה אלפרו
1/2 כוס ממרח שוקולד (פרווה)
1/4 כוס מים רותחים
אופציונלי: שבבי קוקוס או בוטנים גרוסים לציפוי
אופן ההכנה:
- יוצקים כוס וחצי משקה סויה לכלי שטוח ומשרים את המצות (או רוצים אפשר להוסיף מעט סוכר). מוציאים את המצות לנייר סופג.
בקערה קטנה שמים חלב סויה ושוקולד מריר ומחממים במיקרוגל בפולסים. כל 30 שניות מוצאים, מערבבים ואם צריך מכניסים לעוד סיבוב. - כשהשוקולד נמס מוסיפים את ממרח השוקולד והמים הרותחים ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד. אם הוא סמיך מידי אפשר להוסיך עוד מעט מים או משקה סויה.
- מסדרים את העוגה: בתבנית בינונית מסדרים שכבה של מצות, מורחים מעליהן את קרם השוקולד וממשיכים לבנות שכבות עד שהקרם נגמר. ניתן לפזר מלמעלה מעט שבבי קוקוס או בוטנים גרוסים.מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.