עוגת טורט שוקולד כשרה לפסח!
תבנית קוטר 24 ס"מ
מצרכים לטורט
5 ביצים גדולות מופרדות
קורט מלח
כוס סוכר
כוס קמח תופח לפסח מאסטר שף
1/2 כוס שמן קנולה
5 כפות שטוחות קקאו
לקרם שוקולד
400 גר שוקולד מריר פרווה
500 גר שמנת מתוקה פרווה
250 גר שמנת מתוקה פרווה ( להקצפה)
הכנה
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף לבן ותפוח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה עד שנהיה קצף נוקשה.
את החלמונים מקציפים מעט עם מטרפה לקצף בהיר וזלפים פנימה את השמן , מוסיפים באיטיות את תערובת החלמונים לקצף החלבונים תוך כדי ההקצפה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח( מנופה) ואת הקקאו עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים היטב תבנית אפיה ואופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כיצי שעה או עד שהקיסם יוצא יבש.
מצננים היטב את העוגה ורק כשהיא קרה חוצים אותה לחצי לרוחב.
קרם שוקולד
מחממים את השמנת המתוקה (500 גר) , אך לא מביאים לרתיחה , מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מקררים את התערובת היטב במקרר ( לפחות 3 שעות).
מעבירים את תערובת השוקולד והשמנת למיקסר , מוסיפים את השמנת הנותרת ומקציפים לקרם יציב.
להגשה
שמים שכבת טורט ומורחים שכבה נדיבה מקרם השוקולד , מניחים את שכבת הטורט השניה ומכסים את כל העוגה בקרם שוקולד.
נותנים לטורט להתייצב לילה במקרר ומגישים
ניתן לקשט בשוקולד מגורר