ספגטי מחיטה מלאה עם חזה עוף צלוי
מצרכים
חומרים ל-8 מנות
1 חבילת ספגטי מחיטה מלאה של ברילה
4 חזות עוף חצויים
4 שיני שום קצוצות
4 גבעולי תימין
3 כוסות פרחי ברוקולי
חצי כוס פסטו מוכן
250 גרם (סלסלה) עגבניות שרי, חצויות
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. משרים למשך שעתיים את חזות העוף במשרה המורכבת מ-2 כפות שמן זית, 2 שיני שום קצוצות, 2 גבעולי תימין, מלח ופלפל.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בנתיים מכינים את הרוטב:
3. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית הנותר ומטגנים את השום.
4. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים במשל 2 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים ביחד במשך עוד 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
5. צולים את חזות העוף במשך כ-10 דקות מכל צד, עד שהם מבושלים לחלוטין.
6. כשהפסטה מוכנה מסננים, מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב. מוסיפים את הירקות שבמחבת.
7. להגשה: פורסים את חזה העוף ומניחים על הספגטי, מעטרים בעלי התימין שנותרו.