ספגטי ברוטב חמאה, שום, פטרוזיליה ופרמזן
מנה מהירה וקלה להכנה ומומלץ להכין את כל מרכיבי הרוטב מראש
ל-5- 4 מנות
500 גרם ספגטי ברילה
לרוטב:
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית עדין
5 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
½ 1 – 1 כוסות עלי פטרוזיליה, קצוצה
½ כוס פרמזן מגורדת
להגשה:
גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים רותחים, בהתאם להוראות על גבי האריזה.
2. 2-3 דקות לפני שהפסטה מוכנה מתחילים בבישול הרוטב:
3. במחבת רחבה ושטוחה ממיסים חמאה ומוסיפים שמן זית, כשהחמאה נמסה מוסיפים את השום ומערבבים.
4. כשמתחילים להרגיש את ניחוחות השום (זהירות שלא ייחרך) מוסיפים את הספגטי (שזה עתה הסתיים בישולו) מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל וגבינת פרמזן מגורדת ומערבבים היטב שכל הספגטי יספוג את הטעמים.
5. מגישים מיד עם עוד גבינת פרמזן לפי הטעם