סלסילות ספגטי עם פטריות בשמנת
חומרים ל-6-8 מנות:
לבסיס
1 חבילת ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן
2 כוסות רוטב עגבניות פומודורו או טוסקנה ברילה
למלית
2 כפות חמאה
2 סלסילות פטריות (שמפיניון ו/או פורטבלה) פרוסות
3 שיני שום קצוצות
3 גבעולי תימין
מלח ופלפל ואגוז מוסקט
1 כף קמח
חצי כוס יין לבן
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
להגשה
100 גרם פרמזן מגוררת
1. מכינים פטריות בשמנת: מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם חמאה. מתבלים בשום, תימין, מלח ופלפל, עד להזהבה. מוסיפים יין ומאדים אותו לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. יוצקים חלב ושמנת ומבשלים עד להסמכה. מוסיפים אגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.
2. יוצקים רוטב עגבניות לתחתית התבנית.
3. מסדרים את אטריות הפסטה המבושלות בקו אחיד, מחלקים לשש או שמונה חבילות שוות ומגלגלים כל חבילה כמו קן. מניחים בתבנית עם רוטב עגבניות.
4. מחלקים את מלית הפטריות בין הסלסילות ואופים 10-14 דקות להזהבה. מפזרים פרמזן ומגישים מיד.