סלט פסטה טריקולור עם עדשים
המרכיבים
1 חבילה פסטה פנה טרקולור, ״ברילה״
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
1 כוס שעועית אדומה מבושלת
50 גרם עגבניות מיובשות
מלח, פלפל שחור
4 כפות שמן זית כתית מעולה
לרוטב
6 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ
חצי כף שמן רגיל
ההכנה
1. ניתן לבשל את העדשים: בסיר מלא במים עם כפית מלח, מבשלים את העדשים כחצי שעה עד שמתרככות. שוטפים.
2. מבשלים את הפסטה: מרתיחים 5 ליטר מים בסיר, מוסיפים כפית מלח ומבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. מסננים את הפסטה ושוטפים תחת זרם מים קרים. מעבירים לקערת פסטה.
3. מוסיפים את הקטניות המבושלות, קוצצים גס את העגבניות המיובשות ומוסיפים לקערת הסלט.
4. מערבבים את מרכיבים הרוטב יחד בכלי נפרד.
5. מוסיפים לקערת הסלט את הרוטב, מתבלים במלח, פלפל בנדיבות, ו4 כפות שמן זית. מתקנים תיבול במידת הצורך. מומלץ לתת לרוטב להספג לפני ההגשה.