סלט יווני עם פסטה פרפלה
המרכיבים
1 חבילה פסטה פרפלה (פפיונים), "ברילה"
200 גרם גבינת פטה
1 בצל סגול בינוני, קצוץ גס
6 מלפפוני בייבי, פרוסים לעיגולים
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
15 עגבניות שרי חצויות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 עלי בזיליקום
קורט אורגנו
מלח, פלפל
4 כפות שמן זית כתית מעולה
חצי פלפל חריף ירוק (ניתן גם שלם לסלט חריף במיוחד)
ההכנה
1. מרתיחים 5 ליטר מים בסיר. מוסיפים כפית מלח, ומבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. מסננים, ושוטפים את הפסטה תחת זרם מי ברז קרים.
2. חותכים את כל הירקות ומעבירים לקערה.
3. מעבירים את הפסטה לקערת הסלט. מוסיפים את כל הירקות החתוכים, מערבבים מפוררים את גבינת הפטה מעל, מוסיפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.