סודות בישול הפסטה האיטלקית
02-02-2015
רוברטו מאסי, השף של "אקדמיה ברילה" בעיר פרמה, תורם כמה טיפים לבישול מוצלח של פסטה, ועל הדרך מבקש "אל תתייחסו לבישול בכובד ראש, אלתרו"
- מהו היחס הנכון בין מים לפסטה? ליטר מים לכל 100 גרם פסטה.
- אפשר לבשל אותה רק 2 דקות, ולהשאיר במים הרותחים עוד 5 דקות.
- לא חייבים לבשל פסטה על המינוט. אפשר יום לפני. מבשלים חצי בישול (3 דקות), מסננים ושומרים במקרר. לפני האוכל חולטים לדקה במים רותחים. מוכן.
- תמיד תשאירו כוס ממי הבישול. הם מוסיפים טעם ברוטב.
- נסו לבשל ירקות ביחד עם מי הפסטה. תראו איזה עושר טעמים.
- פסטה יבשה על בסיס קמח דורום ומים מתאימה לרטבי שמן זית, עגבניות, בשר.
- פסטה על בסיס ביצים – הולמת רטבי שמנת.
- יש 300 צורות פסטה בעולם – גוונו כל פעם עם צורה אחרת.