מרק נזיד עדשים עם עצמות בקר | מאת מאיר בולקה
מצרכים
כוס עדשים ירוקות, מושרות במים קרים למשך 10 דקות
1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה במים
1 כוס גרגירי חומוס, מושרים במים במשך לילה
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
1 בצל קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
טעימת נזיד העדשים הזה, גורמת לנו להבין היטב כיצד וויתר עשיו על בכורתו ליעקב. גם אם לפי המסורת התברר כי יתכן ויעקב השקה את אחיו ביין עד לשכרה, לא יהיה קל ליפול במלכודת נזיד העדשים כשעצמות המח מסתובבות להן בהנאה בצלחת.
מרק של נזיד עדשים יכול להיות ארוחה מלאה או לשמש כמנה ראשונה.
שלבי ההכנה:
שוטפים את כל הקטניות ומסננים.
מאדים את הבצל עם מעט שמן זית ומוסיפים את הקטניות. בוחשים מעט ומוסיפים את שאר הירקות.
ממלאים עד לחצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
מרתיחים סיר עם מים יחד עם העצמות. מקפים את הקצץ במידה ושוטפים במים קרים.
מוסיפים את העצמות לסיר עם הירקות והקטניות ומבשלים במשך שעה לפחות. (כל המרבה הרי זה משובח)
לפני ההגשה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומגישים עם קרוטונים