מרק עוף תאילנדי
חומרים ל-4 מנות:
2 כפות שמן
2 בצלי שאלוטס פרוסים
2 שיני שום פרוסות
4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם)
4 פרוסות ג׳ינג׳ר טרי
2 ליטר מרק עוף
2 גבעולי למון גראס טריים או חופן יבשים
1 פלפל צ׳ילי אדום פרוס
סלסילת פטריות אויסטר, השטוחות, מכונות יער לפעמים
1 כף סוכר
4 כפות רוטב דגים
מיץ מ-3 ליים
3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כפית רוטב צ׳ילי חריף
צרור כוסברה
פחית חלב קוקוס
רבע חבילת אטריות אורז רחבות
1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים את השאלוטס עם שום ופרגיות 2-3 דקות.
2. מוסיפים מרק ואת יתר החומרים (למעט כוסברה וחלב קוקוס ואטריות אורז) בסיר גדול במשך 20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול המרק צריך להיות קצת חמוץ וחריף מדי, שכן חלב הקוקוס ימתן אותו.
3. מוסיפים חלב קוקוס וחצי מכמות הכוסברה, מערבבים ונותנים להם להתאחד עם המרק.
4. מוסיפים את האטריות ומניחים להן להתבשל במרק ולהתרכך.
5. יוצקים מרק לכלי הגשה, מוסיפים כוסברה ומגישים עם רבע לימון.