מרק עגבניות וחצילים
מצרכים
2 ליטר ציר בקר / ירקות
2 חצילים
1 קופסת קוביות עגבניות מאסטר שף
1 כף בהרט
1/2 כפית קינמון
2 שיני שום
1 ענף טימין
עלי לזניה מחצית ממספר הסועדים
להגשה
עירית קצוצה
פלפל חריף קצוץ
פרמז'ן
שמן זית
אופן ההכנה
1. קולים את החצילים על הכיריים או בתנור, בעזרת כף מוציאים את החציל מקליפתו ומעבירים למסננת. נותנים לחציל להגיר נוזלים במשך כחצי שעה, ממליחים מעט ומוסיפים שמן זית.
2. לסיר גדול מכניסים עגבניות מאסטר שף, ציר בקר, אל החצילים הקלויים והתבלינים. מבשלים כחצי שעה.
3. במקביל מבשלים את עלי הלזניה.
4. מכינים את המנה: מסדרים עלי לזניה בהיקף של קערת המרק, יוצקים את המרק מעטרים בעירית קצוצה, פלפל ירוק חריף ופרמז'ן. לפני ההגשה מזלפים מעל הכל שמן זית.
המתכון באדיבות נורית פלד, בלוג "טעמיים כי טוב"