מרק עגבניות וחומוס
מצרכים
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 800 גרם "מאסטר שף"
1 ליטר מים (4 כוסות)
1.5 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אפשר גם מקופסת שימורים)
1 כפית אורגנו יבש
100 גרם פסטה צ'לנטני (תלתלים) "ברילה"– לא מבושלת
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מרק זריז, עשיר ומשביע שיכול להיות ארוחה בפני עצמו
הכנה
1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום ומטגנים ביחד עוד דקה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ועוד ליטר מים. מוסיפים כוס אחת של חומוס ואת התבלינים. מכסים ומרתיחים. אחרי הרתיחה מבשלים על להבה נמוכה עוד חצי שעה.
3. בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את המרק למרקם גס ומחזירים לאש. אם המרקם שמתקבל סמיך מדי מוסיפים עוד מים.
4. כשהמרק רותח מוסיפים עוד חצי כוס גרגרי חומוס ואת הפסטה. מבשלים עוד 15 דקות, עד שהפסטה מוכנה. מורידים מהאש ומגישים.