מק אנד צ'יז | ארוחת ערב שווה
אין ארוחת ערב שמתאימה יותר, במיוחד כשיורד גשם בחוץ וכל המשפחה סביב השולחן.
החומרים
חבילת פסטה קצרה של ברילה (קונכיות, צינורות וכדומה)
לרוטב
50 גרם חמאה
2 שיני שום
3 כפות קמח לבן
3 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
300 גרם גבינת צ’דר מגוררת
1 כף חרדל / 1 כפית אבקת חרדל
קורט אגוז מוסקט
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
לציפוי
20 גרם חמאה
70 גרם פירורי לחם
70 גרם גבינת פקורינו מגוררת
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה ומניחים בתבנית.
ממיסים בסיר קטן את החמאה ומטגנים בה את השום הכתוש, מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו כחצי דקה.
שופכים את החלב אל תוך התערובת תוך כדי טריפה מתמדת ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה ומוסיפים את הגבינה המגוררת.
מערבבים היטב ושופכים מעל הפסטה שהעברנו לתבנית. מפזרים מעל את הגבינה שנותרה ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכ-30 דקות, עד שהפסטה מזהיבה.
בתיאבון!