מעטפות לזניה
מצרכים ל-10 מאפים אישיים
20 עלי לזניה ברילה
200 גרם גבינת שמנת
300 גרם גבינת ריקוטה
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות עם זיתים ברילה
250 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
200 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
להגשה:
עלי בזיליקום
1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את עלי הלזניה כ- 7 דקות למצב אל דנטה (לא עד הסוף). מסננים.
2. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מערבבים בקערה את גבינת השמנת והריקוטה לתערובת אחידה.
4. מרכיבים את המעטפות: מניחים על משטח העבודה עלה לזניה אחד ועליו בצורת פלוס עלה לזניה נוסף. מניחים במרכז כף נדיבה של המלית וסוגרים את קצוות הלזניה מעל המלית, אחד על השני, למעטפה הדוקה. ממשיכים עם יתר העלים והמלית.
5. יוצקים לתבנית את רוטב העגבניות והזיתים.
6. מעבירים את המעטפות לתבנית ומסדרים מעל הרוטב.
7. מפזרים מעל את 2 סוגי הגבינות ואופים כ-7-10 דקות, או עד שהגבינות נמסות ומזהיבות.
8. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים.