מלבי קוקוס וניל
חומרים ל-6 מנות:
1 קופסה (400 מ”ל) קרם קוקוס 9%
600 מ״ל (21/2 כוסות) מים
6 כפות (80 גרם) קורנפלור
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1-1/2 כפית מי ורדים (לא חובה, המינון תלוי בחוזק ובטעמכם)
להגשה:
כ-2/3 כוס קולי פירות יער (פרי אדום קפוא וטחון )
4 כפות קוקוס
4 כפות פיסטוק קצוץ
- מביאים לרתיחה בסיר קרם קוקוס ועוד כוס וחצי מים.
- ממיסים את הקורנפלור בכוס מים ומערבבים היטב עד שאין גושים בכלל. מוסיפים לקרם קוקוס שבסיר. ומערבבים היטב
- מוסיפים לסיר גם סוכר, סוכר וניל ואם רוצים מתבלים במי ורדים, ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-3 דקות או עד שמסמיך ויש כמה בועות.
- יוצקים לכלי מרכזי או לכלים אישיים, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר, כדי שהמלבי לא יקבל קרום למעלה.
- לפני ההגשה: יוצקים מעט סירופ, מפזרים קוקוס ופיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.