מלאווח שמש פיצה
5 מלאווח קפואים (מוציאים מהמקפיא 5 דקות לפני ההכנה)
1/2 קופסת עגבניות מרוסקות/חתוכות דק מאסטר שף
1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1 חלמון ביצה
זיתים חתוכים לטבעות, מסוננים מנוזלים
גרגירי תירס מאסטר שף, מסוננים מנוזלים
לעיטור וציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום לבן
1. בקערה מערבבים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומלח.
2. בקערה שנייה מערבבים ריקוטה, 200 גרם גבינה צהובה, מלח וחלמון.
3. מניחים עיגול מלאווח על תבנית עם נייר אפייה (חשוב להניח כבר מעכשיו כי אחר כך יהיה קשה להרים). במרכז המלאווח חותכים צורה של כוכבית (8 חתכים, כמו שחותכים פיצה), לא עד הסוף (ראו בסרטון)
4. בעיגול החיצוני מורחים מהגבינה בעזרת כפית, ומניחים מעל תלוליות של רוטב עגבניות. מעטרים בזיתים או תירס ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה.
5. מרימים כל שפיץ של משולש ומניחים אותו מעל המילוי. מצמידים היטב לדפנות המלאווח החיצוני.
6. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה. אוכלים חם.