מגדל פנקייק בננה טבעוני
מצרכים
300 מ"ל משקה שבולת שועל אלפרו
3 בננות
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן חמניות + מעט שמן לטיגון
150 גרם קמח תופח
להגשה: סירופ מייפל וטחינה גולמית
אופן ההכנה
בקערה בינונית מועכים בננה אחת, מוסיפים כף שמן, מיץ לימון ואת משקה שבולת השועל.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה במרקם של יוגורט.
חותכים את שתי הבננות הנותרות לטבעות
מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים את הבלילה למחבת – מטגנים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים עוד שתי דקות.
מרכיבים את המגדל: מניחים פנקייק אחד על הצלחת, מסדרים מעלים את פרוסות הבננה, מזלפים מעט טחינה גולמית, מוסיפים עוד פנקייק, עוד שכבה של בננות וטחינה ומסיימים בפנקייק נוסף וסירופ מייפל.