מאפה ניוקי קפרזה
2 כפות שמן זית
1 בצל אדום, חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום, קצוצות דק
1 בקבוק מחית עגבניות של מאסטר שף
8 עגבניות שרי, חצויות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 חופן עלי בזיליקום קרועים
1 חבילה ניוקי מוכנים
100 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
1 חופן בייבי מוצרלה
הגשה
עלי בזיליקום טריים
1. מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתרכך.
3. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
4. מוסיפים את מחית העגבניות, עגבניות השרי, הסוכר והתבלינים ומערבבים.
5. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
6. מחממים תנור ל-220 מעלות.
7. כשהרוטב מוכן, מוסיפים את עלי הבזיליקום, טועמים ומתקנים את התיבול.
8. מוסיפים לתוך הרוטב את הניוקי וקוביות הגבינה ומערבבים.
9. מעבירים לתבנית אפייה קרמית, מפזרים את הבייבי מוצרלה ואופים 10-15 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב.
10. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים מיד.