מאפה ב-5 מרכיבים: עגבניות שרי ופסטו
כמה קל להכין מאפה, שממלא את הבית בניחוחות ובטעמים העזים של הים התיכון.
חומרים ל-4-6 מנות:
300 גרם בצק עלים מרודד
סלסלת עגבניות שרי, עדיף בשניים או שלושה צבעים, חצויות
4 כפות פסטו מאסטר שף
חצי כוס/מיכל שמנת מתוקה 38%
1 ביצה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. פורסים יריעה של בצק עלים על נייר אפייה ומניחים בתבנית התנור. מסמנים שוליים בעזרת סכין (בלי לחתוך) כדי ליצור מסגרת ובמרכזה מרכיבים את המאפה.
3. מערבבים את השמנת והביצה. מברישים את השוליים במעט מן התערובת.
4. מוסיפים את הפסטו לתערובת השמנת והביצה ומערבבים היטב.
5. מורחים 2-3 כפות מתערובת הפסטו על הבצק, ללא שוליים.
6. מפזרים את עגבניות השרי, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את יתרת התערובת בין ומעל השרי.
7. אופים כחצי שעה או עד שהמאפה זהוב ויפה.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן