לינגוויני ברוטב פסטו-סלק
מצרכים:
1 חבילת לינגוויני
5 סלקים מבושלים (אפשר לקנות סלקים מוכנים בוואקום)
4 שיני שום
1 כוס עלי בזיליקום
1/4 כוס צנוברים
6 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה
להגשה:
100 גרם פרמזן "מגולח" לפלחים דקים
1/4 כוס צנוברים קלויים
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
- במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד לרוטב אחיד, מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה מוסיפים את הרוטב למחבת ומערבבים עד לחימום הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הפסטה, מערבבים ומגישים עם פרמז'ן וצנוברים קלויים מעל.