לחמניות טבעוניות נימוחות
מרכיבים ל- 10-15 לחמניות:
240 מ"ל (1 כוס) משקה שיבולת שועל של אלפרו, פושר
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1/4 כוס שמן
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
1.5 כפיות מלח
להברשה וקישוט:
3 כפות משקה שיבולת שועל
1 כפית שמן
1 כפית מייפל
תערובת שומשום וזרעי צ'יה
1. מניחים בקערת מיקסר משקה שיבולת שועל, שמרים וסוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
2. מוסיפים שמן וטורפים שוב.
3. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה קמח ולשים במהירות בינונית כ- 7 דקות, או עד שמתקבל בצק רך שנפרד מדפנות הקערה ומתקבץ מסביב לוו. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.
4. מעבירים את הבצק לכלי משומן קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
5. מוציאים את הבצק שתפח מהקערה, לשים כדי להוציא את האוויר ומחלקים לחתיכות במשקל כ- 60 גרם.
6. מחממים את התנור ל- 220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
7. יוצרים מחתיכות הבצק כדורים יפים, מסדרים במרווחים על גבי התבנית, מכסים ומתפיחים עוד כ- 15-20 דקות.
8. מברישים את הלחמניות בעדינות בתערובת משקה שיבולת שועל, שמן ומייפל ומפזרים מעל שומשום וזרעי צ'יה.
9. אופים כ- 12-15 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות קרום בחלק העליון.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל משקה צמחי אחר.
- אפשר לפזר מעל לפי הטעם: שומשום שחור, קצח, פרג וכו'