לזניית ירקות ירוקים
ללזניה:
1 חבילת עלי לזנייה כ- 5-6 דפי לזנייה לכל שכבה
4 זוקיני / קישואים פרוסיים לאורכם צלויים בתנור עד להזהבה.
2 כוסות תרד מאודה וקצוץ
2 שיני שום כתושות
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
כפית מלח
כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט שמו זית לשימון התבנית
לבשמל
100 גרם חמאה
קורט אגוז מוסקט
3 כפות קמח לבן
2.5 כוסות חלב
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
ההכנה:
- בסיר קטן או מחבת ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח משחים מעט ומוסיפים חלב, מערבבים כל הזמן – רצוי בעזרת מטרפה , עד שמתקבל רוטב אחיד. מוסיפים תבלינים מסירים מהאש.
- מערבבים את התרד עם הבצל המטוגן, השום הכתוש, המלח, האורגנו הטחון והפלפל הגרוס.
- משמנים תבנית בינונית ומניחים עלי לזנייה מניחים מעל רוטב בשמל חצי מהגבינות ופרוסות זוקיני.
- חוזרים על הפעולה רק שהפעם מפזרים תרד מעל הבשמל.
- סוגרים עם עלי לזנייה, רוטב בשמל גבינות וזוקיני.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מכניסים לתנור ואופים עם כיסוי כ- 20 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות להשחמה.