לזניה ירקות קלויים
ל-4-6 מנות
1 חבילת עלי לזניה ברילה, ללא צורך בבישול מקדים
2 מיכלים (800 גרם) רוטב עגבניות בזיליקום ברילה
4 זוקיני, חתוכים לקוביות
2 כוסות פרחי כרובית
2-3 בצלים סגולים, חתוכים לשמיניות ( 8 חלקים)
2 כפות עלי טימין טריים
שמן זית
מלח, פלפל
לפיזור מעל:
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הירקות החתוכים (כרובית/ בצל/ זוקיני) בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל. מערבבים ואופים 20-25 דק', עד ריכוך קל. מוצאים, מערבבים עם עלי טימין טריים, טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.
2. בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים יוצקים שכבה דקה של רוטב. מניחים שכבה של עלי לזניה (במידת הצורך שוברים את העלים על מנת שיתאימו לתבנית). יוצקים שכבה של רוטב ומעליו מסדרים את הירקות. מפזרים מעל גבינת מוצרלה. מכסים בשכבת עלי לזניה וממשיכים לעוד שכבה של רוטב, ירקות וגבינה. מעל שכבת עלי הלזניה מפזרים מהרוטב וגבינת מוצרלה.
3. מכסים את התבנית ברדיד אלומניום ואופים כחצי שעה. מסירים את הרדיד ואופים עוד כ 15 דק' מגישים חמים.
· אם רוצים בהגשה ניתן להוסיף עוד צנוברים קלויים ועלי אורגנו טריים.