לזניה ירוקה עם תרד וגבינות
לרוטב:
400 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר ומסונן מנוזלים
3 קופסאות של קוטג׳ 5% (סה״כ 750 גרם)
1 ביצה
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
⅓ כוס שמנת לבישול
100 גרם מוצרלה מגוררת
לשכבות הלזניה:
1 חבילת עלי לזניה ברילה
150 גרם מוצרלה
200 גרם גבינת עיזים רכה בגליל, חתוכה לפרוסות.
⅓ כוס שמנת לבישול
מתכון וצילום: אפרת ליכטנשטט
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בגודל 18/30 ס״מ.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי המילוי.
- מרכיבים את הלזניה:
- מניחים שכבה של דפי לזניה על התחתית ועליה שליש מכמות הרוטב. מפזרים מוצרלה מגוררת ומוסיפים שכבת דפי לזניה. מוסיפים שליש נוסף מהרוטב ועליו מסדרים פרוסות של גבינת עיזים. מכסים בעלי לזניה וממשיכים עם החלק האחרון של הרוטב, מוצרלה מגוררת ושוב עלי לזניה.
- לסיום מרטיבים את השכבה העליונה בשליש כוס שמנת ומפזרים מוצרלה על החלק העליון.
- משמנים היטב יריעת נייר כסף ומכסים בעדינות את הלזניה עם החלק המשומן כלפי מטה (בצורה זו הנייר לא נדבק לגבינה). אופים 40 דקות, מסירים את הנייר כסף ואופים 10 דקות נוספות עד שהגבינה משחימה מעט.
- שומרים בקירור עד 5 ימים.