לזניה אביבית
תבנית מלבנית 36*24 ס״מ:
1 חבילת לזניה תרד אמיליאנה ברילה
2-3 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן או חופן עלי תרד
10 פרחי ברוקולי, מאודים ופרוסים
1כוס וחצי אפונה ירוקה
לבשמל:
100 גרם חמאה
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1 ליטר חלב
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט
3 כפות גדושות פסטו ברילה
1. מכינים את הבשמל: בקלחת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח. בוחשים היטב בכף עץ מעל להבה נמוכה. יוצקים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרכיבים ואופים: יוצקים מעט שמן זית לתחתית התבנית, שכבה ראשונה של עלי לזניה, 2 כפות גדושות בשמל, 2 כפות אפונה, 2 פרוסות ברוקולי ועוד שכבת לזניה, בשמל, ירקות וכך הלאה. מסיימים בבשמל ומעליו משבצים ירקות בצורה יפה – אלה פני הלזניה.
3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים את הלזניה 30 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות או עד שהיא שחומה ומבעבעת. מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן