שסטוביץ לזניה אביבית

לזניה אביבית

חגיגת ביכורים לכבוד שבועות. בין השכבות של עלי הלזניה הירוקים והמשובחים, משובצים ירקות ירוקים: רצועות זוקיני (או עלי תרד), פרחי ברוקולי ואפונה, וביניהם שפע בשמל מתובל בפסטו. מומלץ לאפות מראש. לצנן, לחתוך למנות בתוך התבנית ולחמם לפני ההגשה.
(ציון 92)

תבנית מלבנית 36*24 ס״מ:

1 חבילת לזניה תרד אמיליאנה ברילה

2-3 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן או חופן עלי תרד

10 פרחי ברוקולי, מאודים ופרוסים

1כוס וחצי אפונה ירוקה

לבשמל:

100 גרם חמאה

70 גרם (1/2 כוס) קמח

1 ליטר חלב

מלח ופלפל

מעט אגוז מוסקט

3 כפות גדושות פסטו ברילה

 

1.      מכינים את הבשמל: בקלחת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח. בוחשים היטב בכף עץ מעל להבה נמוכה. יוצקים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק.

2.      מחממים תנור ל-200 מעלות, מרכיבים ואופים: יוצקים מעט שמן זית לתחתית התבנית, שכבה ראשונה של עלי לזניה, 2 כפות גדושות בשמל, 2 כפות אפונה, 2 פרוסות ברוקולי ועוד שכבת לזניה, בשמל, ירקות וכך הלאה. מסיימים בבשמל ומעליו משבצים ירקות בצורה יפה – אלה פני הלזניה.

3.      מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים את הלזניה 30 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות או עד שהיא שחומה ומבעבעת. מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה.

 

 

לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן

 

    הירשמו לניוזלטר!

    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד

    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.

    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיותולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

    הרשמו לניוזלטר