לביבות תפוחי אדמה וגבינה
מרכיבים ל-20 לביבות
4 תפוחי אדמה גדולים (כ-800 גרם)
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1 ביצה
1/4 כוס קמח מאסטר שף
2 כפות עירית קצוצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פירורי לחם מאסטר שף
שמן לטיגון
הגשה
מיונז מאסטר שף
ספייסי מיונז מאסטר שף
או רוטב צ'ילי מתוק
1. מבשלים את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה עד שהם רכים לגמרי. מקלפים ומועכים לפירה.
2. שמים את הפירה בקערה גדולה, מוסיפים את הגבינה, הביצה, הקמח, העירית והתבלינים ומערבבים היטב.
3. בעזרת ידיים רטובות מייצרים "פנקייקים" שטוחים בגודל בינוני וטובלים אותם משני הצדדים בפירורי לחם. מסדרים על הקרש.
4. מחממים במחבת שמן בגובה 1 ס"מ.
5. מטגנים את ה"פנקייקים" משני הצדדים במשך כ-3-4 דקות, או עד להזהבה יפה.
6. מגישים מיד עם מיונז או ספייסי מיונז בצד.