כרובית ממולאת בשר לפסח
חומרים ל-6 מנות
1 כרובית גדולה
למלית
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות
½-1 פלפל צ׳ילי קצוץ
1 כף רסק עגבניות מאסטר שף
½ כוס עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
לציפוי (לא חובה)
1 ביצה טרופה
½ כוס פירורי פנקו / פירורי לחם כשרים לפסח
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
מלח ופלפל
מעט סוכר
2 גבעולי בזיליקום
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים את חומרי המלית. שומרים במקרר.
3. חותכים את הגזע של הכרובית כדי לפנות מקום למילוי, ומקפידים להשאיר את הפרחים מחוברים.
4. מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ומבשלים את הכרובית 10 דקות. מייבשים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מניחים אותה הפוך וממלאים את החלל הפנימי בתערובת הבשר. הופכים חזרה, כך שהכיפה תהיה למעלה. מברישים בביצה טרופה ומצפים בפירורי פנקו / פירורי לחם כשל"פ.
6. אופים חצי שעה או עד שהבשר עשוי.
7. בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מחממים סיר קטן עם שמן זית. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה.
8. מניחים את הכרובית החמה על רוטב העגבניות ומגישים.