טירמיסו שוקולד לבן
ל- 10-12 מנות אישיות
250 גרם גבינת מסקרפונה
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 שקית פודינג וניל עם גרגרי וניל של מאסטר שף
200 מ"ל חלב (1 כוס מדידה)
2 כפות אבקת סוכר
100 גרם שוקולד לבן מומס
תערובת הקפה:
2 כפות נס קפה+2 כוסות מים רותחים, לערבב ולצנן בטמפ׳ חדר
אפשר להוסיף 1 כף יין מרסלה או 1 כף ליקר תפוז
20 יח׳ בישקוטי (2 יח׳ לקינוח)
אבקת סוכר לקישוט
100 גרם שוקולד לבן לקישוט (תכינו קולפן או מגרדת)
קקאו – אופציה
מתכון וצילום: מירב גביש – גבישס
1. שמים בקערה גבינת מסקרפונה, מערבבים היטב בעזרת כף עץ או במיקסר עד שהגבינה מתרככת.
2. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר ופודינג וניל לקרם יציב אך לא קשה מדי. כ-2 דקות.
3. מוסיפים 3 כפות מתערובת הפודינג לקערת המסקרפונה, מערבבים בעדינות.
4. מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקערת הפודינג ומקפלים בעדינות. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
5. הרכבה:
מסדרים בכוסות הקינוח שכבה של בישקוטי (1-2 חתוכים לחצי) טבול בקפה בתחתית הכוס, מניחים עליהם 2 כפות קרם מסקרפונה וניל, מניחים על הקרם עוד שכבת בישקוטי טבול בקפה מניחים עליהם 2 כפות קרם מסקרפונה וניל. מגררים שוקולד לבן מעל או מגלפים תלתלים עם קולפן.
6. מפזרים אבקת סוכר (אפשר גם קקאו).
7. מכסים ושמים במקרר לכמה שעות. אפשר לשמור במקפיא.
עוד משהו קטן
אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת שמנת עם אחוזים גבוהים (25% ומעלה)