טונה קסרול (או בעברית: מאפה טונה ופסטה)
מצרכים
כוס ורבע פסטה ברילה קצרה לא מבושלת
2 כפות חמאה או מרגרינה
2 כפות קמח
3/4 כפית מלח
2 כוסות חלב
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
2 קופסאות שימורי טונה ריו מארה, מסוננות היטב
לציפוי
3/4 כוס פירורי לחם
כף חמאה או מרגרינה, מומסת
עירית קצוצה
הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות החבילה, ומסננים היטב.
3. בינתיים, במחבת רחבה, ממיסים חמאה/מרגרינה על חום נמוך. מוסיפים את הקמח והמלח. מבשלים על אש בינונית, תוך עירבוב מתמיד, עד שהתערובת חלקה ומבעבעת. מסירים מהאש ויוצקים את החלב בהדרגה ותוך כדי עירבוב. מחזירים לאש עד לרתיחה, וממשיכים בעירבוב. מבשלים ברתיחה כדקה, ומוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת עד שהיא נמסה.
4. מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת, ולאחר מכן את הטונה, ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית בנפח 2 ליטר. מכסים בנייר כסף ואופים כ-25 דקות עד שחם ומבעבע.
5. בינתיים, בקערה קטנה, מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה/המרגרינה המומסת והעירית הקצוצה. מפזרים את הציפוי על המאפה. אופים לא מכוסה כ-5 דקות נוספות, או עד שהציפוי מזהיב. בתיאבון!