טוויסט בירוק: פסטה עם פסטו אפונה ובזיליקום
מרכיבים ל- 2-3 מנות
1/2 חבילה פנה רגטה "ברילה"
1/2 חבילה (400 גרם) אפונה קפואה
חופן אגוזי מלך קלופים
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי בזיליקום
2-3 שיני שום, פרוסות
4-5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה
גבינת פקורינו או פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
1. שמים את האפונה בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות, עד שטעמה פחות מתוק. מסננים.
2. טוחנים 3/4 מכמות האפונה במעבד מזון יחד עם שמן זית, חופן אגוזי מלך ומעט עלי פטרוזיליה.
3. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד כ-1 כוס ממי הבישול.
4. בסיר, מטגנים את שיני השום עד להזהבה (זהירות, שלא יישרף). מוסיפים פנימה את פסטו האפונה, ומטגנים קלות. מוסיפים לרוטב בהדרגה את מי הבישול עד שמתקבל מרקם קרמי ולא סמיך מדי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב והתבשלה לפי אהבתכם.
6. מוסיפים לקישוט עוד אפונה לא טחונה, עלי בזיליקום ואגוזים קצוצים. מגישים ומגררים מעל כל מנה גבינת פרמז'ן או פקורינו.
המתכון מאת: עז תלם