טבית אורז עם עוף ועגבניות בבישול איטי
תבשיל קדרה של אורז, עגבניות ועוף, מתובל בבהרט, שמתקבל פריך, שחום ומתקתק.
חומרים ל-8 מנות:
3-4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 כפות סילאן מאסטר שף
2 שיני שום קצוצות
4 כרעי עוף שלמים או מחולקים
1 קילו אורז מאסטר שף
2 עגבניות קצוצות או חצי פחית שימורי עגבניות מאסטר שף
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
2 כפיות בהראט עיראקי
1 כפית פפריקה
1 כפית נענע מיובשת
7 כוסות מים חמים
- מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך (עדיף כזה שיכול לעבור לתנור בהמשך), ומטגנים בו את הבצל הקצוץ. כשמתחיל להזהיב מוסיפים סילאן, מערבבים, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותם 10-8 דקות, עד הזהבה יפה מכל הצדדים.
- מוסיפים שום ואורז. מטגנים עוד 3 דקות, עד שגרגרי האורז נאטמים ומשנים גוון. מוסיפים מלח ועגבניות קצוצות ומטגנים 2 דקות, מוסיפים רסק ותבלינים, ומזהיבים תוך כדי ערבוב.
- יוצקים מים רותחים. מביאים לרתיחה, טועמים את הנוזל ומוודאים שהוא מלוח מספיק בשביל האורז. מנמיכים את הלהבה למינימום, ומבשלים עם מכסה 20-30 דקות.
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מעבירים את הסיר למשך שעתיים-שלוש לפחות. אם אין זמן מניחים בתנור חם יותר, ללא מכסה. מתקבל תבשיל שחום שמרגיש שבילה את הלילה על פתיליה.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן