חלת דבש לראש השנה
מצרכים ל-2 חלות גדולות
(או 3 חלות מ-3 רצועות)
1 קילו קמח מקצועי מאסטר שף
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1/2 כוס דבש
2 ו-3/4 כוסות (660 מ"ל) מים קרים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
להברשה
1 ביצה L
1 כף דבש
מעט מלח
1. בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים ולשים במשך 10 דקות על מהירות בינונית. מכסים ומעבירים להתפחה בחוץ במשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק לחתיכות במשל 120 גרם ומגלגלים כל בצק לעיגול עם חלק עליון חלק.
3. מרדדים כל עיגול לרצועה באורך 20 ס"מ.
4. קולעים את הרצועות ל-2 חלות מ-6 רצועות (ראו סרטון), או ל-3 חלות מ-3 רצועות (צמה).
5. מעבירים את החלות לתבנית תנור עם נייר אפייה ומאפשרים להן לתפוח, עם מגבת מעל, במשך 40 דקות או עד שהן כמעט ומכפילות את נפחן.
6. טורפים ביצה עם דבש ומלח ומברישים את החלות.
7. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות או עד שהחלות זהובות.
8. שמים בתוך הקערה דבש או שמן זית עם בלסמי ומגישים.