חביתת ירק יפנית טבעונית – אוקונומיאקי
1/2 כוס תערובת נאגטס
מלח ופלפל שחור
קורט כורכום
1/2 כוס כרוב לבן פרוס דק ו/או נבטים
2-3 פטריות פרוסות דק (לא חובה)
1 זוקיני חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2 בצל ירוק, קצוץ
כ-1/3 כוס מים
שמן לטיגון
להגשה:
מיונז וואסבי
מיונז+ סרירצה
מיונז ספייסי
מעט כוסברה ובצל קצוצים דק
בקערה גדולה מערבבים את תערובת הנאגטס עם התבלינים. מוסיפים את הירקות, מערבבים היטב ועוטפים אותם באבקה באופן מלא. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים היטב עד שהירקות מצופים בבלילה דקה.
מחממים מחבת על להבה בינונית גבוהה, מוסיפים מעט שמן ויוצקים חצי, שליש או רבע מכמות התערובת (תלוי בגודל המחבת) לכיסוי התחתית בשכבה אחידה בעובי ס״מ בערך, ומשטחים בעזרת מרית. מבשלים 2-3 דקות עד שהשוליים זהובים, הופכים ומטגנים עוד 3-2 דקות, עד שהכל זהוב ויפה.
מגישים עם מיונז וואסאבי או מיונז וסריראצ׳ה.