טעים וחמים | קנלוני במילוי תרד וגבינה מלוחה
1 חבילה קנלוני ברילה
לבשמל:
60 גרם חמאה
חצי כוס קמח
1 כוס חלב
חצי מיכל שמנת מתוקה
200 גרם תרד קפוא טחון, מופשר ומסונן, או תרד טרי חתוך דק ומאודה
75 גרם גבינה מלוחה, מפוררת
מלח, פלפל
חצי כפית אגוז מוסרט מגורר
לרוטב:
1 צנצנת רוטב טוסקנה "בשילה"
חצי מיכל שמנת לבישול 10 או 15%
מלח ופלפל
להקרמה:
75 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
קנלוני במילוי תרד וגבינה מלוחה – מנה צמחונית, עשירה וטעימה. מתאימה מאוד לארוחה החגיגית של ערב סוכות. מתכון בתגובה הראשונה.
הוראות הכנה:
1. מחממים את התמור לחום בינוני ומשמנים את התבנית
2. מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהא.
3. מוסיפים לסיר את התרד והגבינה המלוחה. מערבבים קלות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
4. מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מחממים את רוטב העגבניות ואת השמנת לבישול, עד לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
5. למילוי הקנלוני: ממלאים שקית זילוף בבשמל התרד. מזלפים לתוך כל גליל את המלית (אפשר למלא בכפית). מסדרים את גלילי הקנלוני בשכבה אחת בתבנית.
6. הקרמה: יוצקים את רוטב העגבניות מעל הגלילים, מפזרים את המוצרלה ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 15 דקות, מסירים את הרדיד ואופים עוד כ-10 דקות עד להזהבה. מגישים חם.