יונית צוקרמן מגישה מתכון להכנת חמין מרוקאי איכותי וטעים במיוחד
רמת קושי: קל | רמת מחיר: זול | זמן הכנה: 16 שעות
החמין המרוקאי תפס את מקומו והפך לאחד הפופולאריים שיש מתכון הפתעה לאלה שעדין לא התנסו!
מאת:רותה דנינו החמין המרוקאי עובר מדורי דורות, מאם לביתה, מסבתא לנכדתה, מדודה לאחייניתה.
הבעיה בהכנת החמין המרוקאי, אם להודות על האמת, היא שאין כמויות מסודרות כי אצל המרוקאיות של פעם, כששואלים כמה לשים, הן עונות "ככה וככה" עם נימת צליל כלפי מעלה.
לעומת זאת, ככל שהחמין האשכנזי הפך להיות פופולארי, כך גם החמין המרוקאי תפס את מקומו והפך לאחד הפופולאריים שיש ובעיקר בזכות שקיות החיטה הסודיות שהיו מחביאים בתוך הסיר עד להגשת המנות לסועדים.
רשימת קניות: חצי קילו חומוס מושרה במים חמים יום קודם 5 תפוחי אדמה קלופים 5 ביצים קשות כוס אורז כוס חיטה חצי קילו בשר שריר חתוך לקוביות 4 רגלי עגל /פרה ראש שום קלוף ומופרד לשיניים עוד 6 שיני שום
תבלינים: אבקת מרק עוף, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום ירק: כוסברה אזבנה/ מסחאן
שלבי ההכנה: שמים את החומוס בסיר, יחד עם שיני השום מראש שום השלם. שמים מעל תבלינים לפי הסדר הבא: כף וחצי גדושה פפריקה, 4 כפות שמן, כפית מרק עוף, קצת מלח, קצת פלפל שחור (זוכרים שאמרנו "ככה וככה"?) ורבע כפית כורכום. מערבבים את הכל טוב טוב ומניחים מעל החומוס המתובל את קוביות הבשר ואת חמשת תפוחי האדמה הקלופים.
להכנת שקית האורז והחיטה בשקית: ניגשים להכנה האורז והחיטה בשקיות קוקי: לשקית האורז: לוקחים 4 שיני שום שלמים, רבע חבילה של כוסברה, קוצצים דק דק ומעבירים לקערה. מוסיפים כוס אורז לבן עם 2 כפות שמן, 1/4 כפית כורכום, 3/4 כפית מרק עוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב. סוגרים את השקית היטב מלמעלה ומחוררים את השקית מכמה כיוונים בכדי שהנוזלים יכנסו ומניחים על החומוס המתובל בין הביצים, הבשר ותפוחי האדמה.
שקית החיטה: משרים כוס חיטה במים למשך עשרים דקות. שוטפים ומסננים. מכניסים לקערה כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 5 שיני שום וכוס וחצי מים. מעבירים הכל לשקית קוקי. קושרים ומערבבים טוב. מניחים את השקית מעל החומוס המתובל.
שקית קציצות בקר: לוקחים חצי קילו בשר טחון, רבע צרור כוסברה רבע צרור פטרוזליה קצוצה, בצל שלם מגורד בפומפיה, ביצה אחת, כף פירורי לחם, כפית ראס אל חנות, מלח, פלפל לפי הטעם וכף שמן. מערבבים הכל יחד בקערה ומעבירים לתוך שקית קוקי. מגלגלים את השקית כמו נקניק עבה בצורת רולדה שמנמנה ומניחים בסיר. במקום שנשאר בסיר, מוסיפים את עצמות הרגל. ממלאים מים שיכסו את תכולת הסיר בעוד חצי ס"מ. מביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל עוד 40 דקות ומעבירים לפלטה לשנת לילה של לפחות 15 שעות.
לפני ההגשה, מוציאים כל חלק מהחמין ומניחים בקערת הגשה גדולה במרכז השולחן עם כף גדולה וכל אחד לוקח את החלק האהוב עליו.
טיפיונית: יונית אומרת שחשוב מאוד להשתמש בסיר גדול ככל האפשר. הוא מראה את האהבה שיש לכם לאוכל. ולגבי הכמויות, גם אם שמתם "ככה וככה", שימו עוד קצת.
צילום: מאירקוקבוק