גראטן פסטה עם ברוקולי, עגבניות מיובשות וזיתים
מרכיבים לתבנית עגולה 26 ס"מ:
500 גרם פסטה "סלנטיני" של ברילה
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
100 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצאים
10 זיתים שחורים מגולענים גדולים חתוכים לחצאים
1/2 צרור כוסברה / פטרוזיליה
1.5 כוס חלב
3 ביצים
תבלינים – מלח, פלפל, כמון, אגוז מוסקט ופפריקה חריפה לפי הטעם
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- בסיר בינוני מרתיחים מים וחולטים ברוקולי במשך 2-3 דקות. מוציאים לצלחת בעזרת כף מחוררת.
- במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל- 200 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, חלב ותבלינים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מסננים את הפסטה המבושלת, מחזירים אותה לסיר, מוסיפים את הברוקולי החלוט, עגבניות שרי, זיתים ופטרוזיליה ומערבבים.
- משמנים קלות תבנית אפייה ומעבירים לתוכה את תכולת הסיר. יוצקים מעל את תערובת הביצים והחלב ומפזרים גבינה.
- אופים במשך 30 דקות או עד להזהבת הגראטן.
מגישים מיד או שומרים במקרר בכלי אטום ומחממים לפני הגשה חוזרת