גבינת שקדים
כך הופכים את משקה השקדים של אלפרו לממרח "גבינה" טעים במיוחד
מרכיבים
1 ליטר משקה שקדים לא קלויים, ללא סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס מים חמים
אופן ההכנה :
- בסיר קטן, על אש נמוכה, מרתיחים את משקה השקדים.
- בכלי נפרד מערבבים מים עם מיץ לימון. כשמשקה השקדים רותח מורידים מהאש, יוצקים את תערובת החומץ ומערבבים עד שהמוצקים נפרדים מהנוזלים.
- מרפדים מסננת בבד חיתול (או מגבת מטבח נקייה) ויוצקים את תכולת הסיר. מסננים את ה"גבינה" המוצקה מהנוזלים.
- לאחר שהנוזלים מסוננים מעבירים את ה"גבינה" למעבד מזון או קערית עם מטרפה ומעבדים למרקם חלק.
- בשלב זה ניתן להוסיף תוספות שאוהבים: פסטו, ממרח עגבניות, זיתים, עשבי תיבול ועוד.
- אם הגבינה מתקבלת סמיכה, ניתן לדלל אותה עם מעט מים עד למרקם חלק