גבינה טבעונית
1 ליטר אלפרו משקה סויה ללא סוכר
1/4 כוס חומץ תפוחים
3/4 כוס מים חמים
אופן ההכנה
- יוצקים את משקה הסויה לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
- לאחר הרתיחה מוסיפים חומץ תפוחים ומים החמים. מערבבים עד שהמוצקים נפרדים מהנוזלים.
- מניחים מגבת מטבח נקייה / בד חיתול בתוך מסננת ומסננים את התערובת – עד שרואים שהנוזלים יצאו ובמסננת נשארת תערובת מוצקה של גבינה.
- מעבירים את הגבינה למעבד מזון או קערית עם מטרפה ומוסיפים טעמים שרוצים: פסטו, ממרח עגבניות, זיתים, שום שמיר
- אם הגבינה מתקבלת במרקם סמיך אפשר לדלל אותה עם מעט מים עד למרקם הרצוי.