עם עומר מילר ב…מטבח
השידוך בין פסטה לרוטב עגבניות הוא כל כך מוצלח, שהחלטנו למסד את הקשר. בדיוק בל"ג בעומר (כשמותר כבר להתחתן) התכנסנו 25 בלוגרים מובילים והמגה-שף עומר מילר (שבבעלותו מסעדות "השולחן" ו"חדר האוכל"). מילר פיתח ארבעה מתכונים לקראת שבועות – שילובים מפתיעים ולא צפויים של פסטות של "ברילה" ורטבי עגבניות "ברילה".
מה זה לא צפויים? בבקשה: כולנו מכירים את הקלאסיקה של לזניה עם גבינות ורוטב עגבניות. מילר עשה טוויסט והפך אותה למעין לזניה-סביח: שכבות של חציל אפוי, רוטב עגבניות, דפי פסטה, קרם תרד, ביצים קשות ומוצרלה. את הפוזילי של ברילה הוא הקפיץ עם קישואים שנצרבו על מחבת, הוסיף חמוציות וים של שמיר קצוץ, והגיש את זה עם תלוליות של יוגורט כבשים סמיך. מעין טייק-אוף על צזיקי. גם לספגטי בולונז הוא לא הניח – ויצר מנה מופלאה של מלפדינה עם בולנז דגים מעולה. אפילו הקלאסיקה הפשוטה של פנה ברוטב עגבניות לפסטה הסתחררה בתוספת של שוט וודקה שהוסיפה לה לווית טעם מעודנת.
הבלוגרים, כולם בשלנים בפני עצמם, לא הפסיקו לתעד את היד הקלה והמקועקעת של עמר מילר. בלי מאמץ הוא שילח את המנות לטעימות שסחטו גניחות של עונג. טעים ביותר. ללא ספק, הכוכבת של הסדנה היתה הפסטה החדשה שהושקה במיוחד לחג שבועות – המלפדינה. היא ארוכה כמו ספגטי, רחבה ועם שוליים מסולסלים שאוספים יפה את כל הרוטב.
עם יין מעולה, החלל המקסים של האקדמיה של בולטהופ, שף כוכב, ובלוגרים שמבינים באוכל – יצאנו מסוחררים. אנחנו כבר יודעים מה נבשל בשבועות.