בלינצ'ס טבעוני מתוק
ל-10-15 יחידות קטנות
לבלילה
1 1/4 כוסות קמח לבן
1 כפית סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1 כוס משקה שקדים וניל של אלפרו
1 שקית אבקת אפייה
למלית
200 גרם גבינה טבעונית
3 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
1/2 כוס צימוקים מושרים במים חמים ומסוננים
1/2 כוס משקה סויה וניל
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבים הבלילה ומניחים בצד למשך שעה.
- יוצקים מעט שמן במחבת ומחממים אותה על אש גבוהה. כשהמחבת חמה יוצקים מצקת קטנה מהבלילה ומפזרים את הבלילה בשכבה אחידה במחבת. מטגנים על אש גבוהה עד שהשוליים מזהיבים והבלילה כבר לא נוזלית. הופכים ומטגנים עוד 20 שניות.חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה עד שמתקבלת ערמה של עלי בלינצ'ס. שימו לב, בין בלינצ'ס אחד לשני מומלץ להנמיך את האש.
- מכינים את המלית: בקערה טורפים היטב גבינה טבעונית, סוכר, תמצית וניל וחצי כוס סויה וניל. כשהתערובת במרקם משחתי, מוסיפים את הצימוקים ומכניסים למקרר עד להרכבת המנה.
- מרכיבים את המנה: מניחים עלה בלינצ'ס אחד על משטח העבודה, מוסיפים 2 כפות מהמלית באמצע, מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע ומגישים.
- מגישים עם פירות טריים או סורבה.