בלינצ'ס טבעוני מלוח
ל-10-15 יחידות קטנות:
לבלילה
1 1/4 כוסות קמח לבן
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס משקה סויה אלפרו
1 כוס מים
1 שקית אבקת אפייה
למלית
250 גרם גבינה טבעונית
1/4 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף טימין קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כף ממרח פסטו
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה ומניחים בצד למשך שעה.
- יוצקים מעט שמן במחבת ומחממים אותה על אש גבוהה. כשהמחבת חמה יוצקים מצקת קטנה מהבלילה ומפזרים את הבלילה בשכבה אחידה במחבת. מטגנים על אש גבוהה עד שהשוליים מזהיבים והבלילה כבר לא נוזלית. הופכים ומטגנים עוד 20 שניות.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה עד שמתקבלת ערמה של עלי בלינצ'ס. שימו לב, בין בלינצ'ס אחד לשני מומלץ להנמיך את האש.
- מכינים את המילוי: מעבירים את כל חומרי המלית לקערה וטורפים היטב או טוחנים בעזרת בלנדר יד.
- מרכיבים את המנה: מניחים עלה בלינצ'ס אחד על משטח העבודה, מוסיפים 2 כפות מהמלית באמצע, מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע ומגישים.