בולונז טבעוני שלא מתפשר על הטעם
מרכיבים ל-2-3 סועדים
1/2 חבילה פסטה פרפלה (פפיונים), "ברילה"
4 כפות שמן זית
2 סלסילות פטריות (אפשר רק שמפיניון ואפשר מסוגים שונים)
1 בצל לבן בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
עלים מ-5 גבעולי טימין
3/4 כוס יין לבן
2 כפות רוטב סויה
1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז, "ברילה"
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
אופן ההכנה
1. קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל הסגול, הסלרי והגזר 10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו. מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
2. מוסיפים את עלי הטימין, את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין (אם תדלגו על השלב הזה לרוטב יהיה טעם לוואי אלכוהולי).
3. מוסיפים את רוטב העגבניות (בסיס לבולונז) ומביאים לרתיחה (ניתן להמשיך ולבשל עוד 15-20 דקות). טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים. מעבירים את הפסטה לקערה, עורמים מעליה בנדיבות מן הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
טיפ: אם אין לכם חשק לחתוך את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות, אפשר גם לחתוך אותם גס ולרסק אותם במעבד מזון. העיקר שיכנסו למחבת כשהם בחתיכות קטנות.
המתכון מאת: עז תלם