בודהה בול
מצרכים ל-4 קערות משביעות:
1 שקית קוסקוס מלא מאסטר שף
1/4 כפית מלח
1 אבוקדו בשל
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מאסטר שף, מסוננים מנוזלים
1/2 קופסה נבטי חמנייה או כל נבטים דקים/קטנים אחרים שאוהבים
3 בטטות, קלופות
10 צנוניות
15 עגבניות שרי מסוג תמר
תרסיס שמן
לרוטב
3 כפות סויה רגילה מאסטר שף
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד דק על פומפייה
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף מיץ ליים או לימון
להגשה ועיטור
3 כפות שומשום לבן
3 כפות שומשום שחור
1. שמים בקערה את הקוסקוס ומוסיפים מלח ומים רותחים לפי הכמות בגב האריזה. סוגרים וממתינים 5 דקות. מאווררים עם מזלג ומצננים מעט.
2. בינתיים חותכים את הבטטה לקוביות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מתיזים מעט ספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה.
3. פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד ומעבירים לקערה עם מים וקרח.
4. חותכים את האבוקדו לחצי ומוציאים את פנים האבוקדו בשלמותו. פורסים לפרוסות דקות.
5. בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הרוטב.
6. חותכים את העגבניות לחצי.
7. מרכיבים: בקערות עמוקות שמים קוסקוס בתחתית עד 2/3 גובה הקערה.
8. מניחים באמצע חצי אבוקדו חתוך לפרוסות, כשהחלק הירוק כהה כלפי מטה.
9. מסדרים מסביב נבטים, גרגירי חומוס, קוביות בטטה, חצאי עגבניות ופרוסות צנונית.
10. מעטרים את האבוקדו באמצע עם שומשום לבן ושחור ומזלפים מעל את הרוטב.