ארטיק שוקולד והפתעות | הולך מצוין עם חופש גדול :)
אביזרים
מתקן לארבעה ארטיקים, מקלות ארטיק , מיקסר, שקית זילוף
מצרכים
לארטיק
100 גרם מטבעות שוקולד חלב מאסטר שף
חצי כוס חלב ממותק
1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג בטעם שוקולד
למלית
50 גרם מטבעות שוקולד מריר / חלב או לבן מאסטר שף
לציפוי
200 גרם מטבעות שוקולד מריר מאסטר שף
4 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
ממיסים את מטבעות שוקולד החלב עם החלב הממותק במשך כ-20 שניות במיקרו, מערבבים היטב ותוך כדי בחישה, עד השוקולד נמס לערובת אחידה. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג השוקולד לקרם יציב, כשהוא מוכן מקפלים לתוכו את תערובת השוקולד המומס. מעבירים את כל התערובת לשקית זילוף.
ממלאים חצי מהגובה של מתקן הארטיק בתערובת, תוך כדי מילוי מכניסים לארטיק מטבעות שוקולד, וממשיכים למלא עד חצי ס"מ מהקצה של המתקן. בסיום נועצים מקל ארטיק,
ומקפיאים ל-8 שעות לפחות.
אופן הכנת הציפוי
ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן, במשך כ 20 שניות, מערבבים היטב ותוך כדי בחישה השוקולד נמס לערובת אחידה (השמן ייתן את הביס הקראנצ'י לציפוי). שולפים בזהירות את הארטיק מהמתקן (נותנים לו כמה דקות מחוץ למקפיא לפני ששולפים) טובלים בשוקולד המומס, ובתוספת שאוהבים. מניחים על נייר אפייה ומחזירים למקפיא להתייצבות עד להגשה.