אורז בניחוח קוקוס עם כרובית בקארי
המרכיבים:
240 גרם אורז טילדה בסמטי טהור
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
300 מ"ל ציר ירקות (אפשר מאבקה)
1 כרובית קטנה מחלוקת לפרחים קטנים
1 כף שמן קנולה
1 בצל גדול, פרוס דק
1 כפית שבבי צ'ילי יבש
1 כף אבקת קארי
2 כפיות גרגרי חרדל
150 גרם אפונה קפואה
50 מ"ל מים
50 גרם שקדים מולבנים קלויים
50 גרם צימוקים
20 גרם זרעוני כוסברה
מנה כשרה, צמחונית וטבעונית עם טעמים הודיים עמוקים ופיקנטים.
הכנה:
- בסיר בינוני מניחים את האורז, חלב הקוקוס וציר הירקות, ומבשלים 15-20 דקות, ללא מכסה. בוחשים מדי פעם.
- בסיר קטן מבשלים את פרחי הכרובית למשך 5 דקות. מסננים.
- מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים כף גרגרי חרדל, מוסיפים פרוסות בצל, שבבי צ'ילי, וממשיכים לטגן 3-4 דקות. מוסיפים קארי, פרחי כרובית,אפונה ו-50 מ"ל מים. מבשלים 2-3 דקות. טועמים ומתבלים.
- מוסיפים לאורז שקדים קלויים, צימוקים וזרעי כוסברה. מעבירים לצלחת הגשה: אורז לצד הכרובית המבושלת.